Перш за все, необхідно провести огляд слизової. Для цього рекомендують задерти морду собаки і висвітлити ліхтариком. Якщо виявлено стороннє тіло, то видалити з допомогою пінцета, але ні в якому разі не струменем води. Після чого слід закапати розчином максидина.

Якщо причиною появи нежиті є вірусні захворювання, то потрібно застосовувати анандин. При цьому тварина слід обмежити від холоду і протягів. В інших випадках лікування нежитю у собаки призначає тільки ветеринар.

Нежить – це той неприємний симптом, який може виникати незалежно породи і віку собаки. Причини, що провокують її появу, можуть бути самі різні, тому господарю собаки необхідно знати ази надання першої допомоги при проявах нежитю. А що ви робите, якщо у вашої собаки з’явився нежить? Як ви пробували лікувати соплі у собаки? На перше місце слід визначити наявність бактерій або вірусів. Вони є основними збудниками риніту. Ознаки, за якими можна визначити їх наявність – почервоніла слизова з наступним запаленням. Виділення, як правило, рясні і постійного характеру.

Якщо ж причиною стає грибкова інфекція, то виділення будуть більш мажущимися. Початкові етапи захворювання характеризуються появою носових пазух прозорої водички, яка при відсутності лікування починає ставати густий і мутніє. Більш запущені випадки відрізняються гнійним виділенням зеленуватого кольору, іноді з кров’яними згустками.

Вірусні захворювання будуть характеризуватися закладеним носом з утворенням кірочок біля носових пазух. Часто будь-яка вірусна інфекція супроводжується кон’юнктивітом і сильним кашлем. Загальні характеристики: сонливість, втрата апетиту, млявість, висока температура. Із захворюванням вірусного характеру можна боротися тільки за призначеного курсу лікування лікарем.