Чому ж гра та іграшки так необхідні для кішок?1. Кошенята під час гри розвивають необхідні для життя навички.

2. Гра задовольняє котячі потреби в полюванні за видобутком і тим самим забезпечує отримання позитивних емоцій.

3. Біг і стрибки під час активної гри – це відмінна фізична тренування, яка просто необхідна тварині для міцного здоров’я. Дослідження британських учених показали, що хоча б 10-15 хвилин в день активної гри допоможуть стати вашому вихованцеві здоровіше.

4. Кішки, що живуть в квартирах, дуже часто подібно бешкетною дітям у пошуках розваг починають псувати меблі, шпалери, а часто потрапляють в біду. Якщо у кота будуть свої іграшки і дбайливий господар, регулярно грає зі своїм вихованцем, то цілісність меблів забезпечена.

5. У будинку, де живуть 2 і більше кішки, ігри забезпечать більш мирне співіснування тварин, тому що агресію і зайву енергію тварини будуть зганяти на іграшках, а не один на одному.

6. Ну і, врешті-решт, що може бути краще, ніж пограти кілька хвилин зі своїм пухнастим другом, подарувати один одному свою увагу і зарядитися позитивними емоціями. Для того щоб іграшка приносила радість вашому вихованцеві і не нашкодила його здоров’ю при покупці звертайте увагу на наступні моменти:

з якого б матеріалу не була зроблена іграшка наявність запаху від виробу неприпустимо. По-перше, різкий і неприємний запах може відлякати кішку. По-друге, це свідчить про низькоякісному сировина, з якої виготовлена забава, що в свою чергу може негативно позначитися на здоров’ї пухнастиказанадто яскраві, прямо таки отруйні кольори також можуть свідчити про низьку якість іграшкиякщо на іграшці присутні пір’я, ворс, нитки то обов’язково перевірте, щоб вони не відривалися. Якщо ви з легкістю відірвете шматочок, то не варто брати таку іграшку своєму вихованцеві, так як він може проковтнути відірване, поперхнутися і т. п.також не варто купувати іграшки, які містять у собі надто дрібні деталі, які тварина зможе легко дістати і проковтнути.велике значення має той факт наскільки легко і чи можливо взагалі помити або почистити іграшкуПам’ятайте, що тільки якісні іграшки принесуть користь вашому котейке, тому не полінуйтеся вибрати якісні.