Улюблені ласощі, або сміття в кишечнику? Чим категорично не можна годувати собаку:

Курячі кістки, в тому числі «м’які» бройлерні – навіть пережована кістка не може бути переварена. Якщо собака досить подрібнила кістку, її неперетравлені залишки вийдуть, дряпаючи і дратуючи стінки кишечника. Проковтнуті кістки залишаються в шлунку або кишечнику, що рано чи пізно призведе собаку на операційний стіл.

«Скляні» кістки, що розсипаються на осколки – не перетравлюються, а перебуваючи в шлунку, пошкоджують його стінки, що призводить до гастритів, болів, виразок.

Шиї, хвости, хребти – одягається на зуби і застрягають, собака не в змозі звільнитися з «пастки» самостійно, можливо удушення слиною або блювотними масами.

Ребра – розколота або тріснута реберна кістка розпорює шлунок зсередини, що призводить до кровотечі, пошкодження внутрішніх органів, часто, до смерті. Собака розгризає кістки на тисячі, тисячі дрібних гострих уламків! Всі вони потрапляють в шлунок. Щось перетравлюється, решта пресується і йде по кишківнику, перетворюючись на величезного колючого їжака, з якого стирчать на всі боки найгостріші уламки. Цей «їжак» травмує всю слизову кишківника, завдаючи собаці біль. І ось, нарешті, «їжак» доходить до виходу. Добре, якщо з великими труднощами собака впорається сама і вивільнить цей клубок голок. Частіше ж собака потрапляє до лікаря в стані слабкості з жахливими болями в животі, блювотою і постійним бажанням здійснити акт дефекації. На рентгені видно: весь кишківник забитий кістками. За щільністю вони, як камені. Лікар обколює бідного пса знеболюючими і буквально занурюється в собаку. Незміряна кількість води з милом, вазелінового масла і праці потрібно, щоб все це вимити і витягнути. А потім крапельниці, щоб відновити сили собаки і слизову кишечника.